Co znamená BIO? Vysvětlení biopotravin od A do Z 🌱

Biopotraviny: Kvalita a Péče o Přírodu

V dnešní době, kdy se stále více lidí zajímá o zdravý životní styl a udržitelnost, se označení "BIO" stává symbolem kvality a péče o přírodu. BIO produkty jsou ty, které vzešly z ekologického zemědělství. 👨‍🌾🌱Čaje s označením BIO jsou šetrné k životnímu prostředí, jsou získané z rostlin, které se používají bez použití umělých hnojiv a ochranných prostředků. (pesticidů).

Certifikované BIO produkty nesou svůj název s hrdostí. Výrobci, kteří splní přísné legislativní požadavky a získají certifikát od kontrolních organizací, nám dávají jistotu, že za BIO značkou se skrývá pravá kvalita. Biopotraviny, vytvořené v rámci ekologického zemědělství, nejenže šetří životní prostředí, ale i naši pohodu.

Ale co znamená samotné "ekologické zemědělství"?

Představte si systém, kde se využívají přírodní procesy, místo umělých hnojiv a pesticidů. Zdraví půdy je základem, a proto je půda živena organickými hnojivy, což přispívá ke zdravým plodinám a potravinám. Tento systém podporuje biodiverzitu, udržuje rovnováhu a chrání přírodu.🫶🏼

Ekologické zemědělství je spojením tradičních vědomostí, moderních inovací a vědeckého výzkumu. Cílem je nejen produkovat potraviny, ale také chránit zdraví půdy, rostlin, zvířat a lidí. Zvířata mají na ekologických farmách kvalitní životní podmínky, jsou krmena přirozeně a žijí v souladu s přírodou. 

Česká republika má svůj podíl na ekologickém zemědělství, zejména v podhorských oblastech. Zde se rozkládají ekologická pole a pastviny, kde se naplno projevují principy BIO.

Ekologické zemědělství stojí na čtyřech pevných principech:

  1. Zdraví
  2. Ekologie 
  3. Spravedlnost
  4. Péče

Je to cesta k vytvoření kvalitních biopotravin, které nás živí a chrání zároveň. BIO není jen trendem, je to vize, jakým směrem by měla naše potravinářská budoucnost směřovat – směrem k udržitelnosti, zdraví a ohleduplnosti k přírodě.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz